събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


C.V.

Самостоятелни изложби и акции:

  • 2015 - "ЕБРУ" ебру и акварел в галерия "Астри" София и демонстрации на техниката в изложбата
  • 2014 - "ВЪГЛЕРОД - ГРАФИТЕН ПРАХ И ДИАМАНТЕНИ СЪЛЗИ" нови изразни средства( сълзи и диаманти) в галерия "Пентименто"
  • 2013 - "Цумадой" изложба в галерия "Папилон" гр.Варна живописни пластики и асамблажи
  • 2012 - декември-март 2014 "По - добре да се довлюбваш, отколкото да се превлюбиш" инсталация изложба състояща се от асамблажи, пластики и демонстрации в галерия "Снежана"София
  • 2011 - юни - самостоятелна изложба акварел, пластики - 2011 "19 избрани Фата Мограни" Градската галерия - гр. Балчик
  • 2011 - "Приказки от градината на кралицата" галерия "Астри" - София
  • 2011 - "Приказки от градината на кралицата-Галерия "Астри" София, демонстрация на техниката ебру
  • 2010 - Резиденция в Мюнхен 1 месец по покана GEDOK на асоцияцията на жени художнички и самостоятелна изложба в галерията в края на престоя там.
  • 2010 - Балчик - самостоятелна изложба - акварел "Приказки от градината на кралицата"
  • 2010 - две отделни самостоятелни изложби в Целица арт център - графика и в галерия "ИМАГО"- живопис, Любляна; Словения
  • 2010 - посещение за месец в най-голямата графична база в света - Гуанлан, Китай. Работа в ателиета - литография и сериграфия
  • 2009 - "НЕЛЕГАЛНИ ЛЕГЛА" - изложба живопис и инсталация - Галерия "1908 година", София
  • 2008 - "ОТРАЖЕНИЕТО ЗНАЕ ПОВЕЧЕ" - огледална инсталация в Националната Художествена Галерия София с изпълнение на суфи танц от професионален танцьор на откриването.
  • 2008 - "2/3 В ОТСАМНОТО" самостоятелна изложба живопис, пластика в галерия "Дебют", София
  • 2007 - "19 ИЗБРАНИ FATA MORGANI" в галерия "Богориди", Бургас
  • 2007 - "19 ИЗБРАНИ FATA MORGANI" в ресторант "Отвъд алеята зад шкафа"
  • 2007 - 10-ти джаз фестивал Банско - workshop в седмица на изкуствата, хотел "Бъндерица"
  • 2007 - "19 ИЗБРАНИ FATA MORGANI" - галерия за съвременно изкуство "Арте", София
  • 2007 - "ОТЖИВЕЛИЦИ ОТ РАЯ" акварели от САЩ , галерия "Астри", София
  • 2006 - "СТИГА С ТАЯ ЛЮБОВ" изложба живопис в галерия "ART36", София
  • 2004 - "ОТРАЖЕНИЕТО ЗНАЕ ПОВЕЧЕ" изложба живопис, керамика в галерия "Астри",
  • 2004 - изложба и демонстрации в галеря "Теста", София
  • 2004 - "АНГЕЛИ И ДЕРВИШИ" изложба живопис и керамика в галерия "Aстри"
  • 2003 - пластики в галерия "Мургаш", София
  • 2003 - "VIRTUALIS, MENTALIS, CATALOGUS DI ANGELIS" - първа виртуална изложба на реален артист в реално време с представяне на СD в интернет клуб "Ялта", София
  • 2001 - "ОТРАЖЕНИЕТО ЗНАЕ ПОВЕЧЕ" фотоинсталация във фоайето на Народен театър "Иван Вазов, София
  • 2000 - "Ултраинквизиционни модели при Музите и последствията от тях", Защита на дисертация за присъждане на звание "Доктор на музините науки" ПЪРФОРМАНС в клуб "Хамбара", София
  • 1999 - изложба графика, акварели, пластики във "Вила Блау", Вюрцбург, Германия; едновременно откриване на изложба с мобилна телефонна връзка "Завеси без граници", ПЪРФОРМАНС на открито пред Немското посолство в София
  • 1998 - изложба акварел, пластика в галерия "Стълбата", София
  • 1997 - изложба акварел галерия "Ата-Рай", София
  • 1997 - изложба акварел, участие на Есените изложби, Пловдив
  • 1997 - изложба в павилион "Балтазар Нойман", Рандесакер, Германия
  • 1996 - изложба акварел в хотел "Шератон", София
  • 1996 - изложба акварел в Къща на мексиканската графика, Пловдив
  • 1993 - изложби - Мола ди Бари, Бари, Италия
  • 1993 - ноемв. изложба графика в културен център WHS Щутгарт, Гермния
  • 1993 - изложба акварел в галерия "Ата-Рай", София
  • 1992 - изложба в галерия "Мариела Скарпелли" Молфета (Бари), Италия
  • 1992 - изложба в галерия "Комунале" и WORKSHOP в психиатрична клиника, Джовинацо (Бари), Италия
  • 1991 - изложба графика в Арт център в хотел "Порто Карас", Халкидики, Гърция
  • 1989 - изложба графика в галерия СБХ, Руски 6, София
  • 1990 - изложба графика, "Salla Conferenze" Тоскана, Тоскана, Италия
  • 1985 - І-ва изложба в Арт сцена "Андреев", София

Участия в общи изложби и проекти:

  • 2013, 2014, 2015 - участие на арт фестивала "София диша" София
  • 2014 - "Вятър" обща изложба в Галерия "Натали" София
  • 2014 - Участие в Арт Фестивала на открито "София диша"
  • 2013 - Участие в отворено арт ателие за демонстрации в галерия "Снежана" София
  • 2012 - "Чудовища и феи" обща изложба в "Credo bonum"
  • 2009 - "20 години по- късно" - пенер по повод 20 години от падането на берлинската стена остров св.Анастасия, България
  • 2009 - проект Водна кула - Лозенец на сдружение "ИМЕ"
  • 2007 - Международен пленер акварел в Зубни поток-Косово
  • 2005 - представяне и work shop в Алоха Арт център в Лихуе, остров Кауай , Хавай, САЩ
  • 2004 - Международен пленер - живопис, Камен бряг
  • 2005 - представяне в "Делоней АРТ галерия", Санта Фе, САЩ
  • 2003 - пленер по живопис, Охрид, Македония
  • 2001 - изложба на жени художнички "Въздушни коридори ", Баня Старинна, Пловдив
  • 1998 - обща изложба - галерия "Дрита", София
  • 1994 - изложба на концептуалното изкуство, Стария град, Пловдив
  • 1991 - ХVІ Международно биенале "Хуморът в изкуството", Толентино, Италия
  • 1991 - Международен пленер по графика, Молфета (Бари), Италия
  • 1990 - Международна изложба - Рисунка и графика, Ел Ферол, Испания
  • 1989 - Обща изложба графика АСС. Про-Локо, Монтеромано Витербо, Италия
  • 1988 - "Изток - Запад", изложба, Клементе Бевер център, Ротердам, Холандия
  • 1987,89 - Международно биенале на младите "Изкуството днес", Будапеща, Унгария
  • 1987 - Международна изложба на рисунката, Варшава, Полша
  • 1985 - участие в пленер акварел в Северна Полша
  • 1985, 87, 89 - Международно биенале на хумора и сатирата, Габрово
  • 1985, 87, 89 - участия в ОХ на СБХ
  • От 1983 год. като член на СБХ участва в общи изложби в България

Собствена художествена галерия в читалище "Г.С Раковски" и ателие за занимания с различни форми на изкуствата и организиране на арт-тепапевтични курсове с помощта на психолог. "Как да бъдем щастливи без чужда помощ".

Работа и поръчки:

  • От 1984 г. до 1988 г. работа в БТА, София като художествен редактор на списание "По света" поръчки за картини и худ. елементи за вътрешно оформление ателие на арх. Радина Гешева, проект за вътрешен дизайн на апартамент; поръчки за оформление за корици на книги и илюстрации, етикети, частни поръчки за интериорно обзавеждане.

Колекции:

  • НХГ, СГХГ, София, ГХГ, Добрич, ГГ, Пловдив, Музей на рисунката, Ел Ферол, Испания; Спинелли, Италия, Маурицио Роки, Италия; Клементе - бевер център, Холандия; Частни колекционери в България, Германия, Турция, САЩ

Библиография:

  • Сп."Изкуство" бр.1/89 Лидия Влахова;
  • в."Пулс"1989 Самуел Леви;
  • в "Еврейски вести", бр.15/89 Самуел Леви;
  • в. "Пулс" бр. 42/89 Ирина Генова;
  • "Pensiero di arte" 1993 Лейло Спинели,Италия;
  • интервю в. "Демокрация" 1997, Галина Богданова;
  • Сп. "Съвременник" бр.1/89 Елена Попова;
  • в. "168 часа" 1993, 1997 Мария Василева;
  • в. "Монитор" бр.6/2007 Е.Кръстева;
  • в. "Континент" бр.274/94;
  • "Bissnes review" 1997 г.;
  • в. "Култура" 2003 Светла Петкова;
  • в. "Сервисе Сеите" 1999, Германя;
  • в. "Демокрация", бр.10/2000 г. Екатерина Григорова;
  • в. "Култура", бр.47/98 г. Дияна Попова;
  • в. "Култура" 1994;
  • в. "Култура" Христо Николов;
  • сп. "Трафик" бр.5/2006;
  • в. "Дума", авг.2006 Вилиана,
  • в. "Сега" 25.11/99;
  • "Bissnes review" 1997 г.,
  • сп. "Тема" бр.7./2006;
  • сп. "Жената днес" бр.12/2004
  • "ИН интервю"със Станислава Петкова;
  • Медиапул 1991 радио БГ. 06/2007;
  • Сп.Наш дом" бр.5/07 авторски материал;
  • сп. "Наш дом" 2005;
  • представяне в. "Стандарт" 1997;
  • в."Култура" бр.25/2007 Бисера Йосифова;
  • "1 седмица в София" бр.197;
  • Сп. "Паралели" бр.17/2008 Мариа Ландова;
  • в."Стандарт", "За Хората" Вихра Василева;
  • в. "Дневник" 13 май 2008. Диана Стоева;
  • в."Култура" бр.20/2008 Христо Николов;
  • сп. "Жената днес" авг-септ. 2008 интервю Анжела Минкова, пита Анжела Минкова;
  • в.Култура" бр.2/2009 Елена Борисова;

Награди:

  • 1991 - І-ва награда на Международно биенале на рисунката "Перес Виниамил", Ел Ферол, Испания
  • 1989 - ІІ-ра награда на VІІ Международно биенале на графиката, Варна
  • 1987 - ІІ-ра награда на VІ Международно биенале на хумора и сатирата, Габрово
  • 1985 - I-ва награда на VII Международно биенале на хумора и сатирата, Габровo

Лекции, титли и организации:

  • Председател на фондация за подпомагане на творци - ТИАСАРТ ФОНДАЦИЯ
  • 2006 - лекции в НБУ - Артес либералис
  • 1995 - Учител по рисуване в частно училище - две години

Образование:

  • ВИИИ "Николай Павлович", София, специалност "Илюстрация и оформление на книгата" при проф. Христо Нейков и проф. Владислав Паскалев - шест години
  • Художествена гимназия, София - четири години
  • Техникум керамика и стъкло, София - една година


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2017 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.