събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


амбианс

Книга на промените И-дзин - съвременно тълкуване 10,11,12
06.05.2023

10

ПОВЕДЕНИЕ

ВНИМАТЕЛНА ПОСТЪПКА /НАСТЪПЛЕНИЕ/ 

Шествай по леко, ти стъпваш по моите мечти ...

                                                         Уилям Йитс

 

Успешното разрешаване на трудна ситуация зависи от безупречността на подготовката. Безгрижието или преднамерения риск могат да доведат до възникването на проблем. Следете за постъпките си. Помислете внимателно, преди да предприемете каквото и да било. Придвижвайте се бавно, но уверено. Не се захващайте с много дела наведнъж. Не използвайте радикални методи. Разчитайте на проверени и сигурни методи. Дори и да не сте в най-добра форма в дадения момент, пределната внимателност към взаимоотношенията ще ви осигури успех. Бъдете вежливи дори с хора непоносими и с лош характер. Не си позволявайте да се дразните по всякакви поводи. Общувайте с другите с уважение и внимание, но не губете самообладание и чувство за собствено достойнство. Ако възникне недоразумение по какъвто и да е повод, не изпадайте в паника. Запазете спокойствие и намерете оптималния начин за решаванетио на проблема.

 

Възможности

Търпението е основното. Не реагирайте емоционално, останете спокойни и съсредоточени. Бъдете тактични и чувствителни към настроенията на околните. Не посрещайте хората по дрехите или събитията по външните белези. Зад агресивна външност може да се крие уязвима душа. Добронамереният хумор е най-добрият отговор срещу агресията. Избягвайтеконфронтацията, когато е възможно, а още по-добре – търсете пътища към съзидателна хармония. Ако често се чувствате уязвими, старайте се да не компенсирате ранимостта с обидчивост. Не е нужно на никого нищо да доказвате или да се опитвате да бъдете някой друг, освен този, който сте.

 

По нататъшно рзвитие на ситуацията

Деветка в основата

Приемете живота такъв, какъвто е и не изисквайте планини от злато от останалите. Бъдете доволни от избрания ви жизнен път. Дръжте се естествено.

 

Деветка втора

Ако вършите делата си спокойно и непредубедено, успехът за постигането на целта е гарантиран. Бъдете независими, но уравновесени.

 

Шестица трета

Не бъдете самонадеяни. В дадената ситуация нямате ясна представа за случващото се. Ако се опитвате да поемате върху себе си повече товар, отколкото можете да носите, ще си навлечете неприятности. Последствията могат да се окажат непосилни за вас.

 

Деветка четвърта

Независимо от това, че сили за за постигането на целите ви иматне достатъчно, бъдете особеновнимателни и не рискувайте. Ако се ръководите от здрав смисъл и действате внимателно, ще можете от всяка неприятност да извлечете полза.

 

Деветка пета

Ако се презастраховате от рисковани действия, ще преуспеете. Трябва ви определеност и целеустременост. Анализирайте грешките от миналото. Разработете нови подходи. Внимателността е залог за щастлив изход.

 

Деветка на върха

Анализирайте какви мотиви ви движат от самото начало на ситуацията. Ако вашият подход вече е донесъл добри плодове, то вие сте на верния път. Ако продължавате да се движите във все същото русло, можете да сте сигурни в успеха си.

 

 

11

ОБЩА ХАРМОНИЯ ИЛИ МИР

/РАЗЦВЕТ/

Всичко ще бъде добро, и всички образи ще бъдат благи ... Дгулиан из Хорча

 

Всичко вече еподготвено за растеж. Време на умиротворение, хармония и разцвет. Тази хексаграма се свързва с началото на пролетния цъфтеж. Съществуващите контакти ще станат по-хармонични и ще започнат да се появяват нови. Проектите ще се осъществяват по най-добър начин. Нови начинания не са изключени в нито една сфера от живота, но промените не могат да се случат от самосебе си. Периодът наистина е много благоприятен и вашата задача е да дадете най-доброто от себе си. Така че, полагайте основите на бъдещите победи именно сега. Използвайте всяка възможност да разширитекръга на познатите си, демонстрирайте страстно желание да постигнете положителни резултати. Единственото предупреждение е: ако всичко върви нормално и като че ли от само себе си, би било грешка, ако се отпуснете и си позволите просто да плувате по течението. Не се поддавайте на това изкушение. Водата кипи само когато под нея гори огън.

 

Възможности

Това е прекрасен период на пролетно обновление във всички области на вашия живот. Отхвърлете старото, привлечете новото. Изхвърлете ненужното на боклука. Това се отнася както за емоционалната и духовната, така и за материалната сфера от живота ви. Простете на всички, които някога са ви обидили или наранили: отрицателният емоционален товар само ви зацикля върху миналото. Отхвърлете всичко, което ви задържа, тъй като имате шанс да направите сериозна крачка напред. Опитайте да разширите кръгозора си, заемайки се с нещо ново. Развивайки себе си и придобивайки нови навици, вие ще извлечете максимална полза от този благоприятен период.

 

По нататъшни

Деветка в основата

Можете осезаемо да излъчвате своето влияние. Отидете в самия център на събитията и на живота и бъдете готови да действате. Хора, споделящи вашите ценности и планове, ще ви подпомагат. Проекти, изгодни и за другите, ще бъдат посрещнати с ентусиазъм.

 

Деветка втора

Бъдете добри и поносими. Дори и най-семплата и неприятна личност може да върши добро, ако го прави искрено. Не оказвайте предпочитание на когото и да било и не допускайте другите да влияят на вашето мнение. Мислете самостоятелно.

 

Деветка трета

Всичко се променя, и това е фундаментален закон на живота. Трудности рано или късно възникват, но това не трябва да е повод за депресии. Главното е да живеете пълноценно тук и сега. Такъв подход ви придава вътрешна сила и ще ви позволи да се справите с изникващите проблеми. Не се доверявайте на хора или обстоятелства, които ви обещават планини от злато. Излишната зависимост от другите ще подкопае вашия дух.

 

Шестица четвърта

Взаимодействайте с другите искрено. Хората ще го почувстват и ще бъдат по-отзивчиви и възпримечиви. Не работете показно.

 

Шестица пета

Не бъдеет високомерни. Ще поситгнете успех, ако се ръководите от стремеж да бъдете полезни на другите и едва тогава ще получите от тях значителна подкрепа. Всеки заинтересован ще извлече полза.

 

Шестица на върха

С края на благоприятния цикъл идва началото на неизбежния упадък. Безсилни сте да го спрете, тъй като това е част от естествения процес и е безсмислено да да се борите с това, което не можете да промените. Вместо това отделете внимание на своите задължения и заздравете връзките си с близките. Важен е самоконтрола.

 

 

12

ЗАСТОЙ

/УПАДЪК/

Нищо не се случва,никой не идва, никой не си отива, ужасно... Самуел Бекет, ''В очакване на Годо''

Ситуацията е патова. Прогресът е затруднен. И най-добрите намерения и опити да се разреши проблема завършват с провал. Всяко упорство в дадената ситуация ще доведе до още затруднения. Не очаквайте помощ от този, който не е способен да ви я даде. Хората, които не споделят вашите интереси, ще бъдат равнодушни и към вашите неприятности; те си имат свои собствени. Вашето положение няма нито да бъде разбрано, нито подпомогнато. Дори сред партньорите диалогът ще е труден – случват се затруднение след затруднение. Най-доброто възможно решение е да се отстраните отситуацията за известно време. И не се опитвайте да насилвате събитията. Бъдететърпеливи и ще дойдат по-добри времена, а дотогава не губете вяра в себе си.

 

Възможности

Каквито и да са обстоятелствата, не понижавайте идеалите си. Уповавайте се на това, в което вярвате. Избягвайте всяка ситуация, която би могла да ви компрометира. Изкушаващо изглежда всяко обещание за лесен изход, но не допускайте да се подведете и не бързайте да променяте нищо. Зад съблазнителни на пръв поглед изгоди може да се крие капан. Останете верни на принципите си – след време това ще ви донесе осезаема полза. Осланяйте се само на собствените си  сили, още повече, че постигнатата упоритост ще ви послужи в бъдеще. Полезно би било всяко уединение, за да се неутрализира влиянието на негативната ситуация.

 

По нантаъшното развитие на ситуацията:

Шестица в основата

Нищо няма да постигнете, ако не използвате своето положително влияние върху развитието на ситуацията. В противен случай всеки опит да действате ще предизвика лавина от неконтролирани събития. По-добре е да се отстраниет и да избегнете възможен повал.

 

 

 

Шестица втора

Бъдете търпеливи в така създалатасе ситуация, но не се увличайте прекалено. Примирете се с факта, че известно време ще трябвада се задоволяватес малко. Ако останете независими в мислите и в духа си, успехът неминуемо ще последва.

 

Шестица трета

Може да се окажете в унизително положение, ако рискувате да се захванете с нещо, което не ви е по силите. Употребата на задкулисни методи ще бъде посрещнато остро.

 

Деветка четвъртна

Периодът на упадък идва към края си. Бихте могли да изиграете решителна роля в обновяването н аситуацията. Не позволявайте на егоистичните стремежи да вземат връх над здравия разум. Ако помислите ви са чисти, финалът ще бъде извънредно успешен.

 

Деветка пета

Идват по-добр ивремена. Вашата активност може да доведе до положителни промени. Но не си въобразявайте, че сте в пълна безопасност. Все още е възможно нещата да тръгнат не така, както би ви се искало. Внимателното отношение към детайлите щеви предпази от този риск. Не приемайте нищо на вяра. Защитавайте това, в което сте сигурни. Ако се погрижите за текущата си безопасност, ще заложите сигурен фундамент за общото благополучие.

 

Деветка отгоре

Появява се светлина в тунела. Периодът на упадък завършва. Но промените няма да се случат от само себе си. Заемете активна позиция. Ако видите възможност даповлияете на хода на събитията, действайте. Ще има повод за празнуване.

 

 

 

10

ПОВЕДЕНИЕ

ВНИМАТЕЛНА ПОСТЪПКА /НАСТЪПЛЕНИЕ/ 

 

Успешното разрешаване на трудна ситуация зависи от безупречността на подготовката. Безгрижието или преднамерения риск могат да доведат до възникването на проблем. Следете за постъпките си. Помислете внимателно, преди да предприемете каквото и да било. Придвижвайте се бавно, но уверено. Не се захващайте с много дела наведнъж. Не използвайте радикални методи. Разчитайте на проверени и сигурни методи. Дори и да не сте в най-добра форма в дадения момент, пределната внимателност към взаимоотношенията ще ви осигури успех. Бъдете вежливи дори с хора непоносими и с лош характер. Не си позволявайте да се дразните по всякакви поводи. Общувайте с другите с уважение и внимание, но не губете самообладание и чувство за собствено достойнство. Ако възникне недоразумение по какъвто и да е повод, не изпадайте в паника. Запазете спокойствие и намерете оптималния начин за решаванетио на проблема.

 

Възможности

Търпението е основното. Не реагирайте емоционално, останете спокойни и съсредоточени. Бъдете тактични и чувствителни към настроенията на околните. Не посрещайте хората по дрехите или събитията по външните белези. Зад агресивна външност може да се крие уязвима душа. Добронамереният хумор е най-добрият отговор срещу агресията. Избягвайтеконфронтацията, когато е възможно, а още по-добре – търсете пътища към съзидателна хармония. Ако често се чувствате уязвими, старайте се да не компенсирате ранимостта с обидчивост. Не е нужно на никого нищо да доказвате или да се опитвате да бъдете някой друг, освен този, който сте.

 

По нататъшно

Деветка в основата

Приемете живота такъв, какъвто е и не изисквайте планини от злато от останалите. Бъдете доволни от избрания ви жизнен път. Дръжте се естествено.

 

Деветка втора

Ако вършите делата си спокойно и непредубедено, успехът за постигането на целта е гарантиран. Бъдете независими, но уравновесени.

 

Шестица трета

Не бъдете самонадеяни. В дадената ситуация нямате ясна представа за случващото се. Ако се опитвате да поемате върху себе си повече товар, отколкото можете да носите, ще си навлечете неприятности. Последствията могат да се окажат непосилни за вас.

 

Деветка четвърта

Независимо от това, че сили за за постигането на целите ви иматне достатъчно, бъдете особеновнимателни и не рискувайте. Ако се ръководите от здрав смисъл и действате внимателно, ще можете от всяка неприятност да извлечете полза.

 

Деветка пета

Ако се презастраховате от рисковани действия, ще преуспеете. Трябва ви определеност и целеустременост. Анализирайте грешките от миналото. Разработете нови подходи. Внимателността е залог за щастлив изход.

 

Деветка на върха

Анализирайте какви мотиви ви движат от самото начало на ситуацията. Ако вашият подход вече е донесъл добри плодове, то вие сте на верния път. Ако продължавате да се движите във все същото русло, можете да сте сигурни в успеха си.

 

 

11

ОБЩА ХАРМОНИЯ ИЛИ МИР

/РАЗЦВЕТ/

 

Всичко вече еподготвено за растеж. Време на умиротворение, хармония и разцвет. Тази хексаграма се свързва с началото на пролетния цъфтеж. Съществуващите контакти ще станат по-хармонични и ще започнат да се появяват нови. Проектите ще се осъществяват по най-добър начин. Нови начинания не са изключени в нито една сфера от живота, но промените не могат да се случат от самосебе си. Периодът наистина е много благоприятен и вашата задача е да дадете най-доброто от себе си. Така че, полагайте основите на бъдещите победи именно сега. Използвайте всяка възможност да разширитекръга на познатите си, демонстрирайте страстно желание да постигнете положителни резултати. Единственото предупреждение е: ако всичко върви нормално и като че ли от само себе си, би било грешка, ако се отпуснете и си позволите просто да плувате по течението. Не се поддавайте на това изкушение. Водата кипи само когато под нея гори огън.

 

Възможности

Това е прекрасен период на пролетно обновление във всички области на вашия живот. Отхвърлете старото, привлечете новото. Изхвърлете ненужното на боклука. Това се отнася както за емоционалната и духовната, така и за материалната сфера от живота ви. Простете на всички, които някога са ви обидили или наранили: отрицателният емоционален товар само ви зацикля върху миналото. Отхвърлете всичко, което ви задържа, тъй като имате шанс да направите сериозна крачка напред. Опитайте да разширите кръгозора си, заемайки се с нещо ново. Развивайки себе си и придобивайки нови навици, вие ще извлечете максимална полза от този благоприятен период.

 

По нататъшни

Деветка в основата

Можете осезаемо да излъчвате своето влияние. Отидете в самия център на събитията и на живота и бъдете готови да действате. Хора, споделящи вашите ценности и планове, ще ви подпомагат. Проекти, изгодни и за другите, ще бъдат посрещнати с ентусиазъм.

 

Деветка втора

Бъдете добри и поносими. Дори и най-семплата и неприятна личност може да върши добро, ако го прави искрено. Не оказвайте предпочитание на когото и да било и не допускайте другите да влияят на вашето мнение. Мислете самостоятелно.

 

Деветка трета

Всичко се променя, и това е фундаментален закон на живота. Трудности рано или късно възникват, но това не трябва да е повод за депресии. Главното е да живеете пълноценно тук и сега. Такъв подход ви придава вътрешна сила и ще ви позволи да се справите с изникващите проблеми. Не се доверявайте на хора или обстоятелства, които ви обещават планини от злато. Излишната зависимост от другите ще подкопае вашия дух.

 

Шестица четвърта

Взаимодействайте с другите искрено. Хората ще го почувстват и ще бъдат по-отзивчиви и възпримечиви. Не работете показно.

 

Шестица пета

Не бъдеет високомерни. Ще поситгнете успех, ако се ръководите от стремеж да бъдете полезни на другите и едва тогава ще получите от тях значителна подкрепа. Всеки заинтересован ще извлече полза.

 

Шестица на върха

С края на благоприятния цикъл идва началото на неизбежния упадък. Безсилни сте да го спрете, тъй като това е част от естествения процес и е безсмислено да да се борите с това, което не можете да промените. Вместо това отделете внимание на своите задължения и заздравете връзките си с близките. Важен е самоконтрола.

 

 

12

ЗАСТОЙ

/УПАДЪК/

Ситуацията е патова. Прогресът е затруднен. И най-добрите намерения и опити да се разреши проблема завършват с провал. Всяко упорство в дадената ситуация ще доведе до още затруднения. Не очаквайте помощ от този, който не е способен да ви я даде. Хората, които не споделят вашите интереси, ще бъдат равнодушни и към вашите неприятности; те си имат свои собствени. Вашето положение няма нито да бъде разбрано, нито подпомогнато. Дори сред партньорите диалогът ще е труден – случват се затруднение след затруднение. Най-доброто възможно решение е да се отстраните отситуацията за известно време. И не се опитвайте да насилвате събитията. Бъдететърпеливи и ще дойдат по-добри времена, а дотогава не губете вяра в себе си.

 

Възможности

Каквито и да са обстоятелствата, не понижавайте идеалите си. Уповавайте се на това, в което вярвате. Избягвайте всяка ситуация, която би могла да ви компрометира. Изкушаващо изглежда всяко обещание за лесен изход, но не допускайте да се подведете и не бързайте да променяте нищо. Зад съблазнителни на пръв поглед изгоди може да се крие капан. Останете верни на принципите си – след време това ще ви донесе осезаема полза. Осланяйте се само на собствените си  сили, още повече, че постигнатата упоритост ще ви послужи в бъдеще. Полезно би било всяко уединение, за да се неутрализира влиянието на негативната ситуация.

 

По нантаъшното развитие на ситуацията:

Шестица в основата

Нищо няма да постигнете, ако не използвате своето положително влияние върху развитието на ситуацията. В противен случай всеки опит да действате ще предизвика лавина от неконтролирани събития. По-добре е да се отстраниет и да избегнете възможен повал.

 

 

 

Шестица втора

Бъдете търпеливи в така създалатасе ситуация, но не се увличайте прекалено. Примирете се с факта, че известно време ще трябвада се задоволяватес малко. Ако останете независими в мислите и в духа си, успехът неминуемо ще последва.

 

Шестица трета

Може да се окажете в унизително положение, ако рискувате да се захванете с нещо, което не ви е по силите. Употребата на задкулисни методи ще бъде посрещнато остро.

 

Деветка четвъртна

Периодът на упадък идва към края си. Бихте могли да изиграете решителна роля в обновяването н аситуацията. Не позволявайте на егоистичните стремежи да вземат връх над здравия разум. Ако помислите ви са чисти, финалът ще бъде извънредно успешен.

 

Деветка пета

Идват по-добр ивремена. Вашата активност може да доведе до положителни промени. Но не си въобразявайте, че сте в пълна безопасност. Все още е възможно нещата да тръгнат не така, както би ви се искало. Внимателното отношение към детайлите щеви предпази от този риск. Не приемайте нищо на вяра. Защитавайте това, в което сте сигурни. Ако се погрижите за текущата си безопасност, ще заложите сигурен фундамент за общото благополучие.

 

Деветка отгоре

Появява се светлина в тунела. Периодът на упадък завършва. Но промените няма да се случат от само себе си. Заемете активна позиция. Ако видите възможност даповлияете на хода на събитията, действайте. Ще има повод за празнуване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.