събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


амбианс

Книга на промените И - дзин - съвременно тълкуване на хексаграмите 16,17,18
06.05.2023

16. Въодушевление /Далновидност /(волност)

Знаейки за предстояща беда и взимайки мерки против нея - си подготвен. Това е половин победа  

                                                                                                                                 Сервантес

Можете да се наслаждате на периодите на комфорт и почивка , които се явяват следствие на предвидима и сериозна подготовка. Предзказано е - липса на проблеми. Постарайте се да не бъдете мързеливи и да не се оправдавате за своите изъндедни желания.

Продължавайте неуморно да укрепвате основата на будещето си благополучие. Въоражени с увереност и ентусиазъм, можете да разширите полето на дейностите си и  да постигнте прекрасни резултати. Въоръжени с увереност и ентусиазъм може да разширите своята дейност и да достигнете прекрасни резултати. Новите идеи могат в значителна степен да се осъществят. Бъдете бдителни. Използвайте всяка възмжност да информитате другите за своите планове. Запасете се със всичко необходимо за успешно предвиждане напред.Потърсете хора , които могат да ви помогнат за това. Страстната заинтересованост в достигането на целта и ентусиазма ще привлекат останалите да сътрудничат с вас. И , ако вашите действия съответстват на вашите намерения , хората ще бъдат щастливи да работят под вашето ръководство.

Възможности за личностно израстване:

Един древен текст нарича музиката най- добрия начин за въздействие върху хората, понеже тя обладава вълшебната сила да повдига , въодушевява и обединява. За това и в религиозните церемонии винаги се е използвала музика. Това е прекрасен пример , които показва ,че ако вие искате да достигнте значително влияние то вие сте длъжен да бъдете с останлите на една тоналност. Да бъдеш в хармония със себе си означава да слушаш интуицията си и да казваш истината. Създавайки хармонични взаимоотношения с останалите облечете вашето съобщение в позната форма. А твоа е възможно , ако разберете какво искат. Тогава хората ще ви разберат много лесно.

 

По нататъшно развитие на ситуацията:

 1. Не бъдете самодоволни. Ако се фукате със своите успехи или се хвалите пред обкръжаващите ви – ще останете без поддъжка.
 2. Не се осланяте на чуждия ентусиазъм. Не се поддавайте на вужди влияния. Бъдете твърди и непоколебими като скала – и ще преуспеете. Внимателно следете за първите признаци за промяна на ситуацията. Реагирайте незабавно и адекватно.
 3. Повярвайте в собствените сили и се настройте да поработите върху себе си. Не се надявайте , че някои ще реши проблемите ви – чуждото вмешателство само ще ви попречи.
 4. Вие знаете, че сте на верен път. Не се колебайте да споделете своите идеали с останалите. Хората ще се вдъхновят от вашият ентусязъм и оптимизъм. Вие леко ще ги привлечете на своя страна и ще използвате сътрудничеството за полаз на делото.
 5. Вие се намирате под постоянен натиск , които не ви дава да си отдъхнете. Всяка крачка напред се постига трудно. Въпреки всичко ще можете да се придвижите по нататък.

 

 6.Пазете се да не полетите твърде далеч на крилата на фантазията. Не се лъжете. Вижте нещата реално – и ще избегнете проблема.

 

17. Следване

...Закачете своя вагон към звездите...  

                                                                                                Р.Емерсон

Слушайте своята съвест. Ръководете се от най достойните стремежи. Убедете се, дали наистина вашият живот ще се обогати от това , че сте избрали да достигнете тази цел. Бъдете внимателни в избор на партньорите.Не е добре да си губите вемето напусто, когато имате още много незавършени дела.Проявете търпение, даже и да ви се струва, че всичко става много бавно.Последвайте хода на събитята , вместо да ги настройвате на своята честота. Такава борба само ще Ви опустоши.Бъдете естествени и се поучавайте от другите.Ако сте открити към новото ви е обещан голям успех.Но да продължите новият път няма да е просто, ако използвате само стари и проверени методи. Във ваш интерес е да пристъпите преубежденията си и да намерите по – гъвкав подход към ситуацията и хората. Разширете своите хоризонти и пред вас ще се отвори  неизчерпаемото богатство на света.

 

Възможност за лично израстване

Вашата мотивация трябва да бъде благородна във всички обстоятелства. Вашата последователност и честност ще ви спечелят уважението на останалите. Това е особено важно, ако вие сте влиятелен, авторитетен и в същото време скромен човек. Научетете се да служите на на интересите на тези, за които сте отговорни. Опитите да укрепите властта си със сила, интриги, задкулисни игри или ще сблъскват интересите на различни хора и ще отключат съпротивлението на останалите. Това е естествено така, защото не можете да получите подкрепа, ако се държите недостойно. Ако хората разберат ,че се ръководите от верни орентири и че може да ви се доверят, те ще бъдат щастливи да бъдат под вашето ръководство. А, ако не сте ръководител – то е добре да следвате  същите принципи. На вас ви е необходимо да почувствате увереност в това, че вашият лидер от цялото си сърце изподядва вашите възгледи.

 

По нантаъшното развитие на ситуацията:

 

 1. На вас ви е необходимо да излезете от рамките на обичайноте представи. Прислушвайте се в мнението на обкръжаващите ви и бъдете готови да познаете нещо ново. Въпреки това, решението за това, какво можете да приемете и какво да отклоните се придържайте опирайки се

на здравия смисъл.

 1. Търеснето на прости решения няма да донесе резултати. Ако не полагате усиля за развитието на своя потенциал, то не разчитайте на успех.В тази ситуация не си струва да се свързвате с хора , които не могат да ви предложат нищо, за това можете да изгубите много по - значими връзки. Хората съдят за вас по вашето обкръжение. Знайте си цената.
 2. Ако следвате някого , действйте изхождайки от своите приоритети. Това ще випозволи да се избавите от такива отношения( някои много близки) които са неприемливи за вас. Но това не е леко , защото ви се налага да бъдете устойчиви. Пригответе да се срещнете с хора  с които можете да подобрите отношенията си , за да са достойни за взаимно изгодни отношения.
 3. Бъдете искренни. Не вярвайте на ласкави слова. И не ласкайте и вие за да завоювате преразположението на останалите. Следвйте своя път и се ръководете само от истината. Ако някой се опитва да ви спечели доверието , но преследва неблаговидни цели ,- вие лесно ще разпознаете такъв човек.
 4. Целта е висока. Не се отвличайте от второстепенното и незначителното. Ако искренно се стремите да постигнете най – добри резултати, дерзайте –вие ще постигнете успех.
 5. Душевния покой сега е най – важния, отколкото материалното богатство и положението в обществото. Ако жадувате  развитие – скоро ще получите необходимото наставление.  Придобивайки мъдрост ще можете да помогнете на тези, които се обръщат към вас за съвет наставление  и поддъжка.

 

  

 

 18. ГНИЕНЕ

  РАБОТА ВЪРХУ ТОВА, КОЕТО Е БИЛО РАЗВАЛЕНО 

 

Пословицата  "Човек никога не е длъжен  да се срамува да признава своите предишни грешки, казвайки с другидуми- че човек е по умен от вчера.       

                                                                                                                                                      А.Поуп       

Вашите дела в последно време не вървят добре. Вие просто сте ги пуснали на самотек и се движете по инерция. Ако не предприемете решителни действия, рискувате да загубите съвсем контрол над ситуацията. Все пак положението още може да се поправи ако разчистите купищата пренебрегнати и запуснати неща. Само след това, можете да преминете на нова страница от живота си. Пристъпвайки към новото бъдете много бдителни и внимателни. Анализирайте кое ви води до задънена улица. Може би обещавате много за после и не винаги си изпънявате обещанията. Може би изпускате съществени детайли. Ако ви се отдаде да извлечете правилните уроци и разберете каква е причината за вашите проблеми, то леко ще намерите изход от всяко затруднително положение. Настройте се на конструктивана работа. Ако проявите настойчивост ще постигнете гоям успех. 

 

Възможност за лично израстване

Не сте имали възможност да натрупате сили, но сте подготвили почвата за по- успешно развитие на ситуацията , като сте затънали до шията в работа над проблемите..Търпение и още веднъж – търпение. Възможно е да се потрудите здарво.За да се подобри положението е ще се наложи добре да се потрудите. Забележете , ако негативните отношения или модели на поведение ви тормозят, можете да поправите това положение, ако ви стига решимост. Възползвайте се , ако е необходимо с чужда помощ. Имате добра възможност да поправите предишните грешки. Пътят напред е през прошката. Нищо няма да постигнте , ако обвинявайте себе си и другите. Като простите , вие ще се отървете от разрушителното действие на минали обиди и обвинения и ще започнете да строите собственото благополучие.Когато приемете отговорност  за своите действия, ще започнете да се уважаватеJ

 

 

По нантаъшното развитие на ситуацията

 

 1. Да действате с пълна сила ви пречи , че се придържате към традиционните решения, които са по природа консервативни. Но , ако сте настойчиви, внимателни и бдителни, усилията ви непременно ще се увенчаят с успех.

 

 1. Грешките на миналото сега ще трябва да бъдат поправени. Подходете към нещата с такава деликатност , че да не накърните чувствата на останалите.

 

 1. Имате достатъчно сили и желания за да неутрализирате миналите  грешки. Това ще освободи място и ще намерите път за достигането на целите. Истината е на вашата страна. Вашата енергичност и напористост могат да бъдат неразбираеми за останалите. Но особени неприятности няма да има.

 

 1. Бездействието доведе до влошаването на ситуацията. По натъшната нерешителност и аморфност е непозволена.Ако продължавате така, ще загубите вяра в себе си.

 

 1. Вие се сблъсквате  лице с лице със стар проблем.           Единомишлениците високо ще оцените вашите усилия

 

 1. Безпокойството се причинява по скоро от духовната отколкото от материалната сфера на живота. Глобалните амбиции, парите и положението в обществото повече не ви тревожат.Това не означава , че сте лениви или безотговорни.Вашите искрени усилия по самоусъваршенстването се явяват крачка към преобразуването на света към по- добро. Всяка личност, която се стреми да познае себе си осветява малко от нашата суетна съшност и живот.

 

 

 Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.