събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


амбианс

Книга на промените И - дзин - съвременно тълкуване на хексаграмите - 55,56, 57
13.05.2023

55

Изобилие

Чашата ми се прелива.

Псалом 23

Обстоятелствата са такива, че можете да реализирате възможностите си и да постигнете целите си. Взаимоотношенията ще се развиват, плановете ще се сбъдват. Успехът е гарантиран. Бъдете открити и щедри. Животът ще продължава да ви обсипва с дарове дотолкова, доколкото вие дарявате на останалите. Рогът на изобилие може да пресъхне само в този случай, ако вие самите се скъпите. Дарявайте заради самото даряване, а не в очакване да получите нещо взамяна. Топлите и щедри отношения, които идват от сърцето, ще ви се върнат стократно; съчувствието, което проявите към другите, ще има същия ефект и във вашия живот, докато липсата на душевна щедрост ще изтощи силите ви. Използвайте предимството, което ви се предоставя от благоприятните обстоятелства, за да решите наболели проблеми. Обмислете внимателно и обективно фактите, преди да предприемете съответните действия. Ако е необходимо да решите проблеми в областта на взаимоотношенията с околните, бъдете доброжелателни, но твърди.

Възможности за личностен ръст

Направете равносметка на успехите си. Не позволявайте на тревогите за утрешния ден да ви попречат да се насладите на текущата ситуация. Не можете да влезете два пъти в една и съща река, но най-добрата възможност да предотвратите бъдещи неприятности е да се опрете на силната ви позиция сега. Имате способността силно да въздействате на околните. Трябва да се отнасяте позитивно и оптимистично към всичко, в което взимате участие. Не се тревожете за бъдещи загуби или печалби. Живейте пълноценен живот, днес и сега. Безпокойството за това, което още не се е случило, само ще отнеме от силите ви. Правете това, което смятате за правилно. Вярвайте в това, че можете да се справите с всяка изненада, която може бъдещето да ви поднесе. Не позволявайте на скритите съмнения и страхове да намалят вашата увереност.

По-нататъшно развитие на ситуацията

Деветка в основата

Срещнали сте, вероятно случайно, сродна душа. Би било добре и за двама ви да работите заедно в името на някаква цел.

Шестица втора

Въпреки несъмнените ви способности, не можете да се придвижите напред. Обстоятелствата са такива, че околните или не ви харесват, или ви нямат доверие. Не се опитвайте да форсирате събитията. Бъдете търпеливи и искрени. Вярвайте в себе си. В крайна сметка вашето влияние ще се прояви. Тези, от които имате нужда, ще ви оценят.

Деветка трета

Въпреки че позицията ви е силна и стабилна, не сте в състояния да определите какво бихте искали. Не сте виновни за това. И все пак това обстоятелство не ви позволява да действате ефективно. Ситуацията с времето ще се промени.

Деветка четвърта

Напредъкът е спрял. Сега ви се предоставя възможност да започнете да взаимодействате с тези, които могат да ви помогнат да прекратите застоя. Действията, основани на ентусиазъм в съчетание със здрав разум, ще ви осигурят успех.

Шестица пета

Имате възможност да получите прекрасен съвет. Проявете скромност и желание да се възползвате от помощта, от която се нуждаете. Крайният резултат ще е изключително сполучлив и полезен за всички.

Шестица на върха

Предупреждават ви срещу това да не се затваряте в себе си дотолкова, че да не искате да споделите успехите си с другите. Избягвайте високомерието и не забравяйте тези, които са ви подкрепили. Ако все пак имате намерение да запазите всичко за себе си, ще се окажете в пълна изолация.

 

56. Чужденец в чужда страна

(Странство)

 

Гражданин на света е този, който е благосклонен и учтив с чужденците.

Сър Франсис Бейкън

Създалата се ситуация носи временен характер. Не си позволявайте да затънете в нея твърде много. Бъдете готови за промени. Избягвайте да поемате ангажименти към отделни лица или ситуации. Имайте предвид, че сега за вас е настъпило времето да събирате информация, да разширявате кръгозора си и да изучавате себе си и другите. Добре обмисляйте всичко. Бъдете практични и се гответе да се нагодите към всякакви възможни промени. Демонстрирайте уважение, но също така бъдете предпазливи и не твърде откровени, когато се срещате с нови хора. Присъединявайте се само към такива хора, в чиито намерения вярвате. Не жертвайте своето самоуважение, преследвайки добро отношение към себе си. Ако сте искрени и учтиви, ще се намерят хора, които ще могат да ви помогнат. Без колебание изразявайте благодарността си към всеки, който ви протегне ръка за помощ. Старайте се, доколкото е възможно, да връщате жеста.

Възможности за личностен ръст

Изледвате неизвестни земи без карта. Пътешествието ви всеки момент ще довете до изблик на нови идеи и възможности, дори към новото ви „аз“. Намирате се в достатъчна безопасност, докато спазвате някои основополагащи правила. Както и да се развие ситуацията, гледайте на нея като на учебна задача. Най-важното е да сте вярвате в себе си. Тъй като обстоятелствата могат да се променят всеки момент, не можете да си позволите твърде много да зависите от другите. Това означава, че истински в безопасност можете да се чувствате само като сте насаме със себе си. По този начин, животът отново ви кара да разчитате само на себе си. Това ви предоставя възможност да развиете способността да се справяте с непозната ситуация. Ако умеете да оставате в мир със себе си независимо от обстоятелствата, ще можете да реагирате по правилния начин на всяка изненада от фортуната.

По-нататъшно развитие на ситуацията

Шестица в основата

Не се опитвайте да заслужите одобрение с цената на унижение на собственото си достойнство. Друго, освен презрение и насмешки, няма да спечелите. Запазете достойнство и ще ви уважават. Избягвайте напразно да губите сили и средства.

Шестица втора

Ако сте скромни и сдържани, хората ще искат да ви помогнат. Спокойната ви увереност и хладнокръвие ще направят впечатление.

Деветка трета

Избягвайте да се месите в чужди работи. Борете се с високомерието и избухливостта си. Ако околните сметнат вашето поведение за оскърбително, може да загубите както подкрепата им, така и всичко, което сте постигнали.

Деветка четвърта

Един определен етап от работата е завършен, но не сте постигнали все още крайната си цел. Бихте искали да запазите постигнатото и да укрепите позициите си. Чакат ви, обаче, промени. Правилно решение ще е да се движите бавно и предпазливо.

Шестица пета

Задачата ви е изпълнена. Няма да има повече проблеми. Въпреки че трудности не са липсвали и по време на пътешествието ви, използвали сте способностите си по най-добрия начин. Околните най-накрая са оценили подобаващо способностите ви. Вече можете успешно да се наложите в новата ситуация.

Деветка на върха

Небрежността може да довете до загуби на нещо, което е необходимо за вашата безопасността. Внимателно преразгледайте всичко, с което разполагате. Не бъдете егоистични. Демонстрирайте на другите, че ги уважавате и бъдете готови да се нагодите към новите обстоятелства.

 

57

Меко въздействие

(Проникване)

Духа нежен ветрец, тих, невидим.

Уилям Блейк

Сега ще можете да влияете на ситуацията единствено с мекота, недоловимо. Затова е нужно много точно да си представяте това, което искате. Постоянно помнете за целта си. Задоволявайте се с ролята на сянка, останете в нелегалност. От тази позиция ще можете да въздействате на ситуацията меко, но последователно. Тъй като това е продължителен процес, трябва да запазвате увереност, че сте способни да постигнете целта си. Възползвайте се от всеки удобен случай, който може да се окаже полезен в бъдеще. Подобно на дърво, огъващо се под поривите на вятъра, трябва да намерите начин да се приспособите към обстоятелствата, вместо да се борите с тях. Не бъдете агресивни, не се опитвайте да поемете контрола в свои ръце. Търпение, гъвкавост и откритост са качествата, които ще ви помогнат да постъпите по най-умния начин предвид обстоятелствата.

Възможности за личностен ръст

Най-важното, което сега се иска от вас, е добре да прецените какво искате. Възможностите за осъзнаване са изключително големи. Ако сериозно сте решени да постигнете нещо и постоянно полагате усилия в тази посока, рано или късно ще пожънете успех. Вратите ще се отворят пред вас от само себе си. Възможностите за развитие загадъчно ще възникват от само себе си. Трябва да изберете за себе си поведенчески стил и да имате сила на волята да го следвате в продължение на дълъг период от време. Важно е да вярвате в правилността на това, което правите. Ако се съмнявате в необходимостта от това, към което се стремите, провалът ще е предрешен заради вашата неувереност.

По-нататъшно развитие на ситуацията

Шестица в основата

Използвайте силата на волята си. Не се поддавайте на страховете и съмненията, които ви карат да сте нерешителни. Отстоявайте позицията си. Когато вземете решение, придържайте се към него. Това е въпрос на самодисциплина.

Деветка втора

Някакви тайни сили действат против вас. Трябва да ги разкриете. Извадени на светлина и припознати, те ще загубят енергията си. Проверете чувствата, които мотивират вас и останалите. Търсете скритите мотиви. Използвайте помощ, ако е небоходимо.

Деветка трета

Прави сте да претегляте всички „за“ и „против“. Но не се надявайте, че ще можете да предскажете всички последици от действията си. В крайна сметка ще намерите решение. Колкото повече се тревожите какъв ще е резултатът, толкова по неуверени ще сте в това, което правите.

Шестица четвърта

Оставете съмненията и колебанията. Дошло е времето за енергични действия. Очаква ви изключителен успех. Ще получите това, от което се нуждаете.

Деветка пета

Промените към по-добро вече стават видими. Добре обмислете това, което възнамерявате да направите. Внимателно следете развоя на събитията, тъй като започвате да действате по нов начин. Отделете време на преходния период. Още първите подобрения на ситуацията ще ви дадат потвърждение, че сте на прав път.

Деветка на върха

Твърде много сте задълбали във всичките „защо“ и „за какво“, които ситуацията поражда. Още малко в този дух и ще останете без сили за реални действия, които биха могли да решат всички тези въпроси. Вземете най-доброто решение, на което сте способни, и започнете да действате съгласно това решение.Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.