събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


събития

"Флирт с бялото"

Самостоятелна изложба релефи на хартия и керамика - Анжел Минкова

Елинор хаус, ул.Цар Асен 33, на 11 април 2018 от 18.30 - 21.30 ч.

Избраниците, ангелите, успенията, преображението са изобразявани в бяло. Облечени в бяло са жреците , бели са и дрехите на боговете. На лебедите също.

Чистота, справедливост, непорочност, невинност, красота , възвишеност, светлина. Сборът на всички цветове.Бялото - отсъствие на корени. В бялото няма минало. Когато ни споходи за пореден път бяло състояние на индеферентност и особеното спокойствие - се нарича тъга.

Първите полярни експедиции - около тях е било бяло , бяло , бяло... Някои полудявали.

У черните народи демоните са бели. При белите - бели са призраците.

Белия квадрат на бял фон на Малевич.Конят на принца е бял, знамето на обсадените, преди да се предадат - бяло. "Картбланш" е документ без нищо, написано на него; белите стихове - стихове без рими, белите нощи - нощи без сън. Белият лист за художника - спотаен ужас.

Любим на малцината търсещи съвършенство, цвета на мъдростта, откровението и благостта. За едни - целомъдрие и чистота , за други - цвят на окултизма и тайнствата; чисто, но и строго. Нематериално. Диктаторско. Умора от цветността и поглъщането им отново. Половината на света. Ново начало. Бялото е неизразимият Абсолют.

Затова продължавам флирта с бялото , който разкривам, предлагам сега пред вашето внимание. Защото е цвят генезис, цвят на посвещението и верността. Защото не обича компромисите - отрича, вдъхновява, внушава съгласие и мир.

Заповядайте, да се насладите и съблазните от необичайната графична техника.

"Бялото е бяло е бяло" , продължава отново в тази изложба с бели релефи на хартия (прегета) в къщата на Елинор.

В древността щастливите дни са били отбелязвани с бяло камъче.

Елате да отбележим 11 април с бяло камъче, бяло преге и бял порцелан.


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.