събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


събития

ОТ ЯЙЦЕТО ДО ПЛОДА

В колебанието между полюсите на амбицията и изолацията, любовта и не -любовта, сънуването и будността, в постоянния шемет на вдъхновения и падения, Анжела Минкова е тук вече четиридесет години, намирайки своето място като един признат и доказан, макар и все още жив, както веднъж отбеляза шеговито един неин приятел, съвременен художник.

Тя е завършила Художествена гимназия и Академия; многостранен автор, доктор на музините науки, който никога не се е страхувала от експеримента с различни материали и техники, оставайки при това вярна на своя упорит талант. Нейните художествени търсения намират различни изразни средства: илюстрация, живопис, графика, гравиране, керамика, скулптура, инсталации; напоследък тя добавя и древния способ ебру - рисуване върху вода и флуоресцентни техники с UV осветление. Въпреки разнообразието от техники, нейният стил е винаги разпознаваем, защото Анжела е доказвала отново и отново в своите творби, че е способна да се захване с всяка сериозна тема с лекотата и чудото на приказките.

Усилията и са подкрепени и от един древен алхимичен текст в който се казва " А ще пита Бог душата, а ти от всичко ли опита?"

Ще видите част от нейните творби и денонстрация на ебру в Градската галерия на гр. Пловдив от 4 март до 24 ти 2020г


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.