събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


събития

Ултравиолетовата адренохромия и художествените ми светове

    "Ние живеем заедно, прегръщаме се, реагираме един на друг, но винаги и при всички обстоятелства оставаме сами. Опитвали, ( може би повечето от нас) отчаяно да слеем екстаза си в едно единнствено себенадрастване, но винаги напразно, поне моя опит е такъв.

    По самата си природа, всеки дух въплатен в човешко тяло, е обречен на самота, кавото и както и да прави." пише О.Хъксли в "Дверите на възприятието."

Усещания, чувства, фантазии, почти всички са несподелими. Бих добавила - с известни изключения, свързани с някои видове изкуства. Бих искала доколкото е възможно , да споделя с думи своя нов "адренохромичен *ултравиолетов " опит за близост .

Преди известно време спонтанно се докоснах до друг неподозиран свят, може би, подобен отчасти на световете , които са обитавали, Караваджо , Жорж дьо Ла Тур, някои мистици медиуми, халюценаторите...

Когато човек се влюби любимият му образ грейва ярко, в сивотата на останалите, където е бил до скоро. Така се случваше и с моите произведения през тези няколко месеца, когато специалната УВ светлина преобразяваше платното, невзрачно до преди миг.

И светва със собствената си светлина новата ми "любима" - новата картина ... и грейва танцът на светлината, съчетан с пищността на червените и оранжеви повърхности, които се сливат и набъбват от яркостта си. И моята вселена започва да се движи заедно с много бързо-движещите се атоми на ултравиолетовите пигменти . Любовта ни е взаимна и ражда нашата обща светлина. Като да виждам част от "чудото", което навярно е видял и Адам във вечерта на своето сътворение. Чудото на светлината , която се ражда от мрака, миг след миг, мазка след мазка.

Сюжетите - светещи със собствено излъчване и особена живост и се държат като важни забележителности. Осветени. Постоянния им поток от чиста светлина, струяща от тъмно-виолетовия мрак е наситена с непознато и дълбоко значение. Уникалните преливащи се светлини частици, които се раждат изпод четката ми, като че ли движена от самите тях и за които се мисли че биха могли да помръкнат малко след около сто години, когато се уморят, ми подсказват божественият източник на цялото ни съществуване. Вечно преливане от мрак към светлина и обратното,

*Адренохромът е един от продуктите на окисляване на адреналин от свободните радикали

Достъп до безкрайносттаДвамаНевъзможната любов между праната охлювена черупка и издишащото зелено балончеПонесла съмРусалките са винаги правиАх сърцата сърцата
Спасението на сърцатаЧуть по меденее коньiТук повече нищо интересно няма да се случиВсекиму заслуженотоДървото на животаКратко посещение
Гореща поръчкаНа МарсРъцете на ХениСъс затворени очиИзходПеро и меч
ПеперудаМолбаFatigueАнгелски сборГенетично предразположение към илюзииЖената ще ми каже
НагореМечтание

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.