събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


паладиум

За творчеството
22.07.2012

Истинското изкуство  означава , че ти помага да станеш тих , бемълвен и радостен.Ако те кара да танцуваш -  дали някои ще участва с теб или не – няма значение. Ако то се превърне в  мост между теб и Бога – това е истинското изкуство.

Ако ти  бъдеш погълнат от него до такава степен абсорбиран , че егото изчезне – това е истинско изкуство.Ако можеш да бъдеш обзет от някои вид изкуство до такава степен – че да обхване цялото ти същество- това е най - добрия начин на медитация на молитва .Тогава нямаш никъква друга нужда от медитация – това е твоята  молитва. И медитация .

Тя малко по малко, стъпка по стъпка ще те доведе до Бога,така , че това е критерия за истинско изкуство. 

 Ошо „ За творчеството „  освобождаване на  вътрешните сили

Когато си сам, ти не си сам, а си просто самотен – а между това да си сам и самотен има огромна разлика. Когато си самотен, мислиш за другия, чувстваш липсата му.
Самотността е негативно състояние. Тогава чувстваш, че ще е по-добре, ако до теб има друг човек – приятел, съпругата, майката, любимият човек, съпругът. Хубаво щеше да е другият да е наблизо, но него го няма. Самотността е отсъствието на другия.
Самотата е усещането на собственото присъствие. Самотата е много позитивна. Тя е присъствие, преливащо присъствие. Толкова си изпълнен с присъствие, че можеш да обхванеш цялата вселена и нямаш нужда от никого.“            ОШО

Коментар:
Когато го няма „човека в живота ни“, можем или да бъдем самотни, или да се наслаждаваме на свободата, която самотата носи. Когато не намираме подкрепа у другите за истините, които сме усетили дълбоко в себе си, можем или да се чувстваме изолирани и огорчени, или да празнуваме осъзнаването, че визията ни е достатъчно силна, за да победи дори могъщата човешка нужда от одобрението на семейство, приятели или колеги.
Ако си изправен пред подобна ситуация в момента, обърни внимание на това как избираш да погледнеш на своята „самота“ и поеми отговорността за направения избор.
Смирената фигура на тази карта сияе със светлина, която се излъчва отвътре. Едно от най-важните неща, с които Гаутама Буда е допринесъл към духовния живот на човечеството, е настоятелното изискване към учениците: „Бъди светлина сам за себе си.“ Рано или късно всеки от нас трябва да развие в себе си способността да измине пътя в тъмнината без спътници, карти или водачи.

 Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.