събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


паладиум

отхвърлените
30.10.2012

"— Това, за което обаче мислих през тази седмица, спомням си внезапно, е религията. Религията подменя връзките с мита за връзките, религията е пълнежът на тоталната празнота. Оно­ва, от което хората в депресия се оплакват (много съм говорил с депресивни хора), е че и религията вече не им дава опора, бог го няма, емоционално го няма, което е метафора за това, че теб самия те няма, че вече не можеш да чувстваш, да мислиш, да очакваш, да се надяваш, вече не можеш да се свързваш.

Фройд казва, че тези хора са отхвърлени, ранени, дълбоко уязвени и аз мисля, че е прав. Те не са се сбогували с родители­те си, чувстват се отпратени, както отпратен се е чувствал Едип и е искал майка си обратно. Няма по-добър начин да об­вържеш хората от това да ги отпратиш, те винаги искат да се върнат, религията казва, че това е възможно, моята поезия казва, че не е. Няма нищо друго освен предстоящото, срещата с нови приключения.

- Друга, миришеш точно като непозната жена, като нещо в палто, далечна кожа в неделя."

Рутхер КопландЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.