събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други


паладиум

две писма разменени между котка и фея - заек
18.10.2012

Здравей Румяна*, 
радвам се, че мислиш за мен от време на време. и аз се сещам много често за теб, даже си мисля дълго. Спомням си те как спиш с главата надолу, докато обхождам с очи някаква карта на до болка любимата ми страна, пека се на слънце в същото време..някъде на високо..почти най-високо. попивам слънчевите лъчи, които така дълго чаках. това е в 1% от 100 процентовата ми седмица. Какво правя с него ли..? ми как..разтеглям си го мислено, така че да покрие сумарно поне 94%.. в петната от останалите проценти убивам риби и мисля за живота.. колко ли пък по-смислен щеше да е, ако нямаше край..се в същата кофа. 
Но горе хубаво..много е хубаво.. 


Здравей, Фейо - заек**,

 чак на 26 ти април(един месец точно след твоето писъмце )2012, установих, че не мога да си вляза в пощата наHotmаila

МНОГО рядко вече влизам в там, по обясними за котките и възрастта им причини.

Като начало, само да ти споделя, че oт  това превъплъщение на земята, този път откривам,че хората са се набъркали в една огромна бъркотия.

От котешка гледна точка, всичкото си  е  едно и всичко се случва по едно и също Време.

Не  е еднакво а е ЕДНО !J Всичко си е хем в центъра хем навсякъде.С една дума – никъде. Тоест, само във вашите представи. Може и там да не е.

 То всъщност няма граници. Когато искат да го опознаят,повечето хора не го виждат.Не могат  да го уловят, но няма как да го загубят.Тъй като не могат да го уловят може и да го уловят. Когато мълчите то говори и обратното. Великата врата ви е отворена и никой не прекрачва.Няма живот и смърт от които да се спасявате. Няма нещо Висше което да се преследва.Всичко се случва едно след друго, но не в реда в който го желаят повечето човеци.Просто се СЛУЧВА.Ей така. Е затова и за други разни неща са се объркали. Аз за това спя с главта надолу, за да не се обърквам.Виж как си открила – няма ни край ни начало.Сравнението с кофата ми хареса.

 

Но  от човешка точка е друго. За това, ако ти е интересно, мога да споделя нещо още с теб по темата с кофата, за без нея, за  смисъла,за безсмисъла, за края и безкрая или как се реже профил под 45 градусаJ или как се прави рамка на издута от неочаквано  щастие картинаJ

А за смисъла, ха,ха, има хора, които след дълги търсения остават с чувството, че са разбрали смисъла на живота, но затова пък не мо­гат да кажат в какво се състои той.

 

Ауу, мяууу, как се увлякох… Това е така,защото понякога спя и с главата на горе. Но по е интересно, на обратно;) Що не пробваш?

Та, да продължа. Разбра се с писмо от Microsoft,че някой гаден,мазен хакер  ми е изтърбушил паролата. Е вярно,тя е на 12 години, и е ръждясала,ама си мислех,че съм над ръждата.

А освен, че е влизал, разхождал се из писмата и отговорите – представи си – пускал на който от адресите ми му скимне от тези писма с вирусите! Голяма излагация. Да извиняваш! Това е част от оная голямата бъркотия.

И  така,а за мисленето…

И аз си мисля за теб и то не от време на време , а през цялото Време.

 Аз и то сме си Eдно,както обясних вече и така, като си мисля за теб  сме си като онази  прахообразна субстанция в продълговато пликче, което пиеше сутрин 3в1.  Навсякъде и винаги!J И е много хубаво, много,както там горе

   А иначе тук вече не знам…  какво да  ти измяукам… препълни се  е  с картини, рамки, подрамки и надрамки, с  бои омазано е и  с цветя - сърца и с позлата, пера,крила, мечти в изгнание,процепи през които прониква от Онази светлина,сгодени чаши, а и уши има (от онези, знаеш ги…), още сърца във всички фази,пресалдки лечебни прахове, хартии,мукави да не ти казвам колко и какви,тинктури,още не открити философски камъни, риби, готови да умрат от ръката ти, а и с една сабя има, която се размахва от скоро насам натам и само залягам да не ми обръсне случайно някой мустак J Много е смешно.Сабята е от Илиенци. 

Сега паролата е сменена,няма вируси и тиня няма, а наоколо е и почистено  и чисто и променено,нищо че описанието по горе не описва това, но нали знаеш, котките знаят. Ще дойда пак.Мяу…

Твоя К.

П.С. Ако искаш да отразяваш повече от така необходимите ти слънчеви лъчи, би трябвало да си по-лека и по -прозрачнаJ като  стъкло - от онова бялото.

И благодаря за селекциите и дървото . Дясната ми харесва повече от лявата.

---------------------------------------------------------------------

*Румяна Кодучева - котка и божество koducheva@hotmail.com

**феите понякога са кръстоска със зайци, което създава неописуемо прикриване на същността и прибягват до хората поради безмнерните си амбиции или фрустрират желанията им.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2024 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.