events

C.V.

press

contact

book

poetry

prints

ambience

links


painting

graphic

sculpture

drawing

water

photo

others


events

ОТ ЯЙЦЕТО ДО ПЛОДА

В колебанието между полюсите на амбицията и изолацията, любовта и не -любовта, сънуването и будността, в постоянния шемет на вдъхновения и падения, Анжела Минкова е тук вече четиридесет години, намирайки своето място като един признат и доказан, макар и все още жив, както веднъж отбеляза шеговито един неин приятел, съвременен художник.

Тя е завършила Художествена гимназия и Академия; многостранен автор, доктор на музините науки, който никога не се е страхувала от експеримента с различни материали и техники, оставайки при това вярна на своя упорит талант. Нейните художествени търсения намират различни изразни средства: илюстрация, живопис, графика, гравиране, керамика, скулптура, инсталации; напоследък тя добавя и древния способ ебру - рисуване върху вода и флуоресцентни техники с UV осветление. Въпреки разнообразието от техники, нейният стил е винаги разпознаваем, защото Анжела е доказвала отново и отново в своите творби, че е способна да се захване с всяка сериозна тема с лекотата и чудото на приказките.

Усилията и са подкрепени и от един древен алхимичен текст в който се казва " А ще пита Бог душата, а ти от всичко ли опита?"

Ще видите част от нейните творби и денонстрация на ебру в Градската галерия на гр. Пловдив от 4 март до 24 ти 2020г


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2020 © Angela Minkova. All rights reserved.
The content of this web site is protected under the copyright laws. Using it without the permission of the author is forbidden!
If you wish to use any of this page content, please write to the author.