събития

C.V.

преса

контакт

паладиум

книга

поезия

принт

амбианс

връзки


заниМания с изкУство
 
 
 

живопис

графика

скулптура

рисунки

акварел

снимки

други
 
 
Арт галерия и магазинче на Анжела Минкова

Целебни занимания с изкуство на закрито и открито

София, кв."Бели брези", бл 25, трамвай 7, рейс 204, 102

• Представяне
• Занимания с изящно изкуство
• Занимания с живопис
• Занимания с графика
• Занимания с приложно изкуство
• Занимания с ЕБРУ - рисуване върху вода
• Занимания с асамблажи
• Занимания с Арт терапия
• Оригами курсове
• Други предложения
• График на провеждане


Представяне

Тук ще намерите оригинали на автора, живопис, графика, рисунки, керамика, скулптура, различни по размер принтове отпечатани на платно опънати на подрамки, авторски бижута и други изненади. Може да си поръчате и нещо специално за ваш близък, любим, далечен или приятел, като го опишете и обясните, какво би харесал.

Дневни и вечерни занимания с изкуство: "Как да бъдем щастливи без чужда помощ"

Съзидателния процес, когато е свързан с правенето на изкуство, е по своята същност е пречистващ и носи изстрадана, и поради това - истински положителна жизнена промяна.

В този смисъл нашият курс ще е "освобождаващо от разни тегоби забавление"- който ще ви научи как, като използвате художествени материали и техники, можете да анализирате собственото си произведение.

Много е важно да сте искрени и да не се страхувате да използвате въображението си, без да се замисляте особено,когато се изразявате в материал.

Анализът на рисунката е с който ще ви помогнем, да се опознаете, разберете и приемете, за да развиете личността си. Да се научите и да изрисувате и изговорите своите мисли и чувства. Почти сигурно е, че ще Ви помогне да се отървете от досадно излишните вече за Вашето духовно развитие модели на съзнанието и преборите защитните механизми на Егото.

Изкуството е първата крачка към свободата.

Като зачитаме правилото, че художника не може да вложи в творбите си , повече от това,на което е способен да чувства,ще се опитаме да се докоснем до психологията и на творчеството. До неизяснените и днес процеси за превръщане на жизнената енергия в творческа.Причината за този интерес остава непроменен и тайнствен, макар и леко осветен от съвременната квантова физика.

Също така и идеята за трансформация на любовната енергия в творческа, сама по себе си е вълнуваща за мнозина, защото е факт, че парастарата функция на изкуството е да снижава емоционалното напрежение и за предпазва психиката от увреждания в критични житейски моменти.

Художествените занимания ще бъдат осъществявани заедно с художника и дипломиран психолог.

При проявен интерес и записване може да се организират и занимания само с художника, уроци по рисуване в техники по желание на клиента. Художествените материали са предоставени от ателието.

Тук са показани някои от темите с които ще се занимаваме при нашите срещи:

 • Рисуване с недоминантната ръка
  От Вас ще се иска да нарисувате картина с ръката, която Ви е по-неудобно да използвате. Картината може да е реалистична или абстрактна. Дискусия след това. Много хора се плашат по-малко от този начин на рисуване, защото е ясно, че от тях не се очаква да създадат съвършена рисунка. За Всички е очевидно, че ще сте в неизгодна позиция. Може да обсъдим колко лесно или колко трудно ви е било да изпълните тази задача и как се чувствате по отношение на смяната на ръцете. Може да направите аналог между това занимание и промени, които е трябвало да направите в живота си - когато сте били болни, при загуба на приятели, работа, членове от семейството и т.н. Рисуване със затворени очи. Материали: Хартия за рисуване,флумастери, маслени пастели, цветно моливи, туш.
 • Ще се помъчите да нарисувате картина по желание със затворени очи.
  Дискусията за това необичайно , но много положително действие може да се съсредоточи върху поемането на риск и проблеми с контрола. Темата за съвършенство- (кой се нуждае от това да е съвършен и кой може да си позволи да бъде несъвършен.) Това преживяване позволява да се отпуснете и да се изразявате свободно. Рисунка на облак. Материали: Хартия за рисуване, флумастери, маслени пастели, моливи, акрил, акварел по желание.
 • От вас ще се иска да нарисувате облак и нещо извън него
  Дискусията ще се съсредоточава както върху облака формата, размера, цвета - (значението му за вас), така и върху лицето или обекта под облака. Целите включват изследване на настроението и емоциите. Разчлененоста на облака може да представлява степента на депресия или страх, който например се чувства в момента, или как успявате да се справите с външните обстоятелства.
 • Нарисувайте семейството си
  Материали тук отново са: Хартия, флумастери, маслени пастели..По желание акварел или акрилнни бои.
 • Нарисувайте "оковите" си
  Може да опитате да нарисувате "оковите" си: или какво ви пречи да се чувстват щастливи и осъществени. Кое ви спъва в живота. Дискусията след работата може да Ви накара да изследвате метафорично и буквално знака - на "оковите". След това изследват пречките и щастието. Може да се премине и към следната процедура: Всеки получава вече очертана палитра върху бял лист хартия. Може да се групираме и да попълните кръговете на палитрата (които обикновено са пълни с боя) с думи, и цветове, скици и рисунки, за изразят различни емоции. Целите са, да се фокусира върху изразяване на мисли, проблеми чувства.
 • Нарисувайте объркване
  Материалите могат да са: хартия за рисуване, флумастери, пастели,маслени бои или акрил и т.н. Помолени ще бъдете да нарисувате объркване, как изглежда или се усеща то? (като се използват линии, форми и цветове), или можете да нарисувате период от живота си, когато са се чувствали объркани. Целите на дискусиите след това ще са: обсъждането на това, какво е усещането да си объркан. Може да изследват начини за справяне и решаване на проблеми, както и организационни умения.
 • Друга задача може да бъде да направим кутии за докосване
  Материали ще са: Кутии от обувки, пера, телена жица, кожа, гел, тел за чинии, фолио, плат, кори от дърво. Ще се опитате да създадете мини-среда в кутия за обувки, която да описва личността ви. Ще описвате различните текстури . След това можете да покажете кутиите си един на друг, да затворите очи и да докосвате съдържанието на кутията с пръстите си. Дискусията изследва връзката между тактилното възприятие и емоционалната осъзнатост.
 • Колаж от чувства
  Материалите тук са по различни, като: списания, хартия за апликиране, материали за колаж като помпони, пера, пайети, продълговати четки за почистване на тръби, ножици, лепило. Заниманието ще се състои от направа на композиция, която представя ваште чувстВа или емоции. Дискусията ще се фокусира върху избраното чувство емоция и начинът, по който е представено това в колажа. Целите ще включват разрешаване на проблеми, фокусиране и повишаване на себеосъзнаването и себеизразяването.
 • Ще има и занимания с глина и пластелин, декупаж и много други, които сега не могат да се изброят.
нагоре ^  

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! 1995-2023 © Анжела Минкова. Всички права запазени.
Съдържанието на този сайт е под защитата на закона за авторското право. Използването му без разрешение на автора е забранено!
Ако желаете да използвате каквото и да е било от тази страница, моля пишете на автора.